بلاگ

انواع روش های چاپ پارچه

انواع روش های چاپ پارچه

انواع روش های چاپ پارچه

روش های چاپ پارچه یکی از مهم ترین مواردی است که لازم است پیش از ثبت سفارش چاپ پارچه با آن آشنا شوید. فرآیند چاپ پارچه بسیار ساده است و در عین حال با تمام سادگی دارای تکنیک های به خصوصی است که در صورت رعایت آن به راحتی میتوان پارچه دلخواه با طرح و نقش منحصر به فرد را به بازار عرضه کرد.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد روی کار آمدن ابزار و روش های متعددی هستیم که فرآیند انجام امور را به صورت کلی تغییر داده است. در واقع هرگاه صحبت از علم و تکنولوژی به میان می آید تغییر و تحولاتی مثبت در ذهن ما نقش میبندد. در عرصه چاپ نیز این پیشرفت علم و تکنولوژی نقش بسزایی داشته است. شاید در گذشته فرآیند چاپ پارچه بسیار پیچیده به نظر میرسید که از لحاظ کیفیت نیز در رده پایین قرار داشت. اما امروزه با وجود روی کار آمدن دستگاه های مختلف چاپی که از برترین تکنولوژی روز دنیا برخوردار هستند فرآیند چاپ پارچه با بالاترین کیفیت و بیشترین سرعت انجام میشود.

در حال حاضر روش های چاپ پارچه متعددی وجود دارد که هر یک از این روش ها با استفاده از تکنولوژی و دستگاه های منحصر به فردی انجام میشود. با توجه به آن که روش های چاپ پارچه با استفاده از تکنیک ها و دستگاه های متعددی انجام میشود پس قطعا کیفیت و سرعت انجام کار نیز متفاوت میباشد.

یکی از اهداف بزرگ هلیا چاپ افزایش آگاهی و دانش عموم مردم نسبت به فرآیند چاپ و تبلیغات میباشد. چرا که کارشناسان ما بر این باور هستند که در تمامی عرصه ها و جنبه های مختلف جامعه تنها شناخت و آگاهی است که منجر به انتخابی صحیح و هدفمند خواهد شد. در زمینه چاپ و تبلیغات نیز این قانون صدق میکند. در واقع کارشناسان هلیا چاپ بر این باور هستند تا زمانی که مخاطبان و مشتریان با انواع روش های چاپ پارچه آشنایی کامل پیدا نکنند نمیتوانند نسبت به فرایند چاپ پارچه رایت کامل داشته باشند.

تمامی این موارد باعث شد تا کارشناسان هلیا چاپ زمینه های لازم را برای افزایش آگاهی عموم در خصوص فرآیند چاپ پارچه ایجاد نمایند. امروزه به راحتی یک گشت و گذار اینترنتی در بلاگ هلیا چاپ میتوانید تمامی نکات و تکنیک های چاپی در زمینه چاپ پارچه و ملزومات را مورد مطالعه دقیق قرار داده و از این طریق بهترین روش را انتخاب نمایید.

چاپ پارچه چیست؟

قطعا دیدن انواع و اقسام پارچه های مختلف در بازار با تمام طرح ها و رنگ های منحصر به فردی که دارند همه ما را به وجد می آورد. اما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که این پارچه ها با طرح های مختلف چگونه تولید میشود؟

فرآیند تولید پارچه به خودی خود فرآیندی پیچیده است که دارای مراحل مختلفی میباشد. اما موضوع بحث این مقاله در مورد تولید پارچه نیست بلکه ما تنها قصد داریم در خصوص روش های چاپ پارچه اطلاعاتی ارائه دهیم. اما ارائه یک توضیح اجمالی در خصوص تولید پارچه شاید شواهد بیشتری را برای تصویر سازی روش ها برایتان روشن نماید.

به صورت کلی تمامی پارچه های موجود در بازار از الیاف ساخته شده است. در فرآیند تولید پارچه ابتدا الیاف را به نخ و سپس نخ را طی فرایندهای تخصصی به پارچه تبدیل مینمایند. اما فرآیند طرح و رنگ پارچه چه زمانی صورت میگیرد؟

به صورت کلی فرآیند رنگرزی در مراحل تولید پارچه از مهم ترین مراحل میباشد. فرایند رنگرزی در مراحل تولید پارچه میتواند در زمان های مختلف انجام شود. اما اگر هدف تولید پارچه رنگی است بهترین زمان ابتدای فرایند است. در واقع زمانی که الیاف به نخ تبدیل میشود فرآیند رنگرزی صورت میگیرد و این بهترین زمان ممکن میباشد. چرا که در این زمان ثبات رنگ بیشتر بوده و در اثر استفاده و شست و شوی مکرر رنگ پارچه آسیب نمیبیند. اما امکان دارد فرآیند رنگرزی پس از تولید پارچه نیز انجام شود. در این زمان به جهت آن که تار و پود پارچه دارای رنگ نمیباشد و تنها قطعات پارچه به صورت کلی در پروسه رنگرزی در اثر پاشش رنگ میشود. در هر دو حالت پارچه در طرح و رنگ دلخواه تولید میشود.

اغلب روش های چاپ پارچه با استفاده از تکنیک دوم انجام میشود. این نوع پارچه ها قابلیت چاپ تمام طرح های مورد نظر شما را دارند. در ادامه این مقاله روش های مختلفی چاپ روی پارچه را معرفی مینماییم.

روش های چاپ پارچه

همانطور که در بخش قبل به این موضوع اشاره شد چاپ پارچه قابلیت اجرا در دو مرحله را دارد. مرحله نخست زمانی است که الیاف تبدیل به نخ میشود و از طریق رنگرزی الیاف نخ های رنگی تولید شده و در کنار هم طرح مورد نظر را تشکیل میدهند. مرحله دیگر زمانی است که پارچه به صورت خام تولید شده و در نهایت طرح مورد نظر از طریق روش های چاپ پارچه بر روی پارچه ثبت میشود. از جمله روش های چاپ پارچه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • چاپ سابلیمیشن
  • چاپ اسپری
  • چاپ DTF
  • چاپ DTG
  • چاپ اسکرین
  • چاپ شابلون استنسیل
  • چاپ روتاری ( غلتکی )
  • چاپ مستقیم راکتیو

اگر با بررسی این موارد به عنوان روش های چاپ پارچه برای شما عجیب و غریب است و از نحوه اجرا یا مزایا و معایب آن آگاهی کافی ندارید توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در ادامه در خصوص جزئیات و چگونگی انجام این روش ها اطلاعاتی ارائه میدهیم.

چاپ سابلیمیشن

چاپ سابلیمیشن یکی از روش های چاپ پارچه با کیفیت است. در واقع میتوان از آن به عنوان برترین روش های چاپی یاد کرد. اما این روش چگونه انجام میشود؟

جالب است بدانید بیس اصلی این روش یکی از اصول تبدیلات مواد در علم فیزیک میباشد. در چاپ سابلیمیشن به عنوان یکی از برترین روش های چاپ پارچه از تصعید بهره گرفته میشود. در واقع در این روش رنگ های مورد نظر از حالت جامد به گاز تبدیل میشود. این تبدیل در درجه حرارت به خصوص انجام میشود. عموما رنگ های موجود در بازار در دمای 200 درجه سانتی گراد به بخار تبدیل میشوند.

در این روش بخار رنگ بر روی الیاف پارچه یک لایه پوششی ایجاد مینماید و در نهایت این تلفیق میان مولکول های پارچه و الیاف و مولکول های بخار رنگ باعث میشود رنگ مورد نظر بر روی پارچه قرار گیرد.

باتوجه به عملیاتی که شرح آن را در قسمت فوق مورد مطالعه قرار دادید میتوان گفت چاپ سابلیمیشن از روش های چاپ پارچه با بالاترین کیفیت میباشد. چرا که این عملیات تصید که در پروسه چاپ انجام میشود باعث تلفیق به بهترین شکل میشود. همین عامل باعث افزایش کیفیت پارچه خواهد شد.

مزایا و معایب چاپ سابلیمیشن

در این بخش به برخی از مهم ترین مزایا و معایب این روش چاپی میپردازیم.

مزایای چاپ سابلیمیشن

این نوع چاپ همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد از روش های چاپ پارچه با بالاترین کیفیت میباشد. پس طبیعتا دارای مزایای بسیاری نیز میباشد. اما باتوجه به آن که در این مقاله تنها قصد داریم یک توضیح اجمالی و کلی در خصوص روش های چاپ پارچه ارائه دهیم تنها به بررسی برخی از مزایای مهم این روش میپردازیم. به همین جهت از مهم ترین مزایای چاپ سابلیمیشن میتوان به موارد زیر اشاره کرذ:

  • عدم آسیب پذیری در اثر شست و شو
  • مقاوم در برابر نور خورشید
  • ماندگاری بالا
  • فرآیند چاپ سریع
  • عدم کدر شدن پارچه بر اثر چاپ
  • دقت بالای چاپ

معایب چاپ سابلیمیشن

در کنار تمام مزایایی که این روش چاپی دارد میتوان به برخی از معایب جزئی نیز اشاره کرد. در واقع با آگاهی از معایب این روش میتوانید با اطمینان خاطر و با آگاهی کامل نسبت به چاپ پارچه مورد نظر خود اقدام نمایید. به همین ترتیب از جمله معایب این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

روشی کاربردی در چاپ پارچه با الیاف مصنوعی

عدم نفوذ صد در صدی رنگ به اعماق پارچه

این موارد از مهم ترین معایب چاپ سابلیمیشن میباشد. اگر این مزایا در کنار معایب موجود برای چاپ پارچه شما مناسب میباشد پس چاپ سابلیمیشن بهترین گزینه میباشد.

چاپ اسپری

از جمله روش های چاپ پارچه میتوان به چاپ اسپری یاد کرد. شاید توضیح چگونگی این روش باتوجه به نامی که دارد بسیار آسان باشد. چرا که همانطور که نام این روش چاپی مشخص میکند در این روش از یک اسپری دستی با رنگ مخصوص استفاده میشود.

البته چاپ اسپری برخلاف چاپ سابلیمیشن اغلب استفاده هنری دارد. چرا که هیچ دستگاهی در میان نیست و عموما فرآیند چاپ توسط نیروی بشر انجام میشود.

در این فرآیند یک شخص با استفاده از یک اسپری که دارای اهرم کنترل کننده میباشد فرآیند چاپ را انجام میدهد. باتوجه به این توضیح به خوبی میتوان این روش را به عنوان یک اثر هنری معرفی کرد که اغلب فاقد جنبه تجاری میباشد. مشخص است هنگامی که صحبت از کاربر و شخص به میان می آید تعداد خطا نیز به نسبت روش های دستگاهی افزایش میابد. اما به هر جهت چاپ به روش اسپری نیز یکی از روش های چاپ پارچه میباشد. در ادامه به مزایا و معایب آن میپردازیم.

مزایای چاپ پارچه به روش اسپری

از جمله مزایای اصلی این روش چاپ پارچه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استفاده برای سفارش ها با تیراژ کم
  • سرعت چاپ نسبتا خوب

این دو مورد از مهم ترین مزایای چاپ پارچه به روش اسپری میباشد.

معایب

  • استفاده از طرح های ساده
  • درصد خطای بالا

همانطور که این روش توسط نیروی انسانی انجام میشود دارای معایبی جدی میباشد که لازم است حتما به آن توجه شود.

چاپ DTF

یکی از روش های چاپ پارچه روش DTF است. در این روش به دو دستگاه مجزا نیاز خواهید داشت. در درجه نخست به یک دستگاه چاپ دیجیتال و در درجه دوم به یک دستگاه پرس حرارتی نیاز خواهیم داشت. در این روش طرح مورد نظر ابتدا بر روی یک تکه نایلون چاپ پیشود. حال این نایلون چاپ شده بر روی پارچه با پرس حرارتی حک میشود. در این پروسه پرس حرارتی طرح مورد نظر را بر روی پارچه منتقل میکند. اما این نایلون در نهایت پس از کاهش دما باید از روی پارچه جدا شود.

اما جالب است بدانید به جهت آن که این روش چاپی در رده چاپ های پر هزینه است اغلب در زمینه چاپ تیشرت از آن استفاده میشود.

مزایا و معایب این روش

روش چاپ DTF همانند تمامی روش های چاپی موجود در بازار دارای مزایا و معایبی میباشد. هلیا چاپ همواره سعی دارد شما مخطبان گرامی را با مزایا و معایب روش های مختف چاپی آشنا سازد تا از این طریق باعث شناخت کامل انواع روش ها از سمت شما مخاطبان شود.

مزایای DTF از روش های چاپ پارچه

این نوع چاپ باتوجه به طرفداران بسیاری که دارد قطعا شامل مزایای بسیاری میباشد. از جمله مزیت های اصلی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • امکان چاپ در تیراژ کم
  • اجرا بر روی انواع مختلف پارچه
  • مراحل چاپ آسان
  • قابلیت اجرای نمونه های تک عددی
  • جلوه های ویژه طراحی و اجرای آن در چاپ

در واقع این نوع چاپ به خودی خود دارای مزایای متعددی است اما در این بلاگ تنها قصد داشتیم شما را با برترین مزایای آن آشنا سازیم. قطعا در ادامه در بلاگ های تخصصی نسبت به این روش چاپی اطلاعات تخصصی دیگری ارائه میدهیم.

معایب

در کنار تمامی این مزایای این روش از روش های چاپ پارچه که جزء برترین این روش چاپی است میتوان از ویژگی های منفی به عنوان معایب این روش یاد کرد. از جمله معایب چاپ DTF میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم ثبات چاپ
  • ایجاد مشکلات جزئی در حین پروسه چاپ نظیر ترک خوردن طرح
  • ایجاد حد فاصل میان طرح و پارچه

مواردی که در این بخش به آن اشاره شد از معایب کلی این روش چاپی میباشد. شما با بررسی جزئیات تکمیلی از مزایا و معایب میتوانید نسبت به انتخاب هدفمند اقدام نمایید.

چاپ DTG

اگر بخواهیم از میان روش های چاپ پارچه به سریع ترین نوع چاپ اشاره کنیم باید از DTG نام ببریم. چرا که این روش چاپی دارای بالاترین سرعت میباشد. به این معنا که فرآیند چاپ در این نوع چاپ بسیار سریع انجام میشود.

برای چاپ به روش DTG از دستگاه چاپ دیجیتال و رنگ های پیگمنت استفاده میشود. در واقع در این روش رنگ ها بدون واسطه و به صورت مستقیم بر روی چارچه قرار میگیرد و از این طریق فرآیند چاپ انجام میشود.

با استفاده از این روش چاپی میتوان انواع مختلف تیشرت های آماده را با طرح دلخواه چاپ کرد. از لحاظ طراحی نیز باید بگوییم در این مورد هیچگونه محدودیتی از این بابت وجود ندارد. چرا که به راحتی با استفاده از یک رایانه و نرم افزارهای مربوط به طراحی گرافیک میتوان طرح مورد نظر را به سطح تیشرت انتقال داد.

مزایا و معایب

بررسی مزایا و معایب این روش چاپی نیز همانند سایر روش های چاپ پارچه الزامی میباشد. توصیه ما به شما مطالعه دقیق این بخش میباشد.

مزایای چاپ پارچه به روش DTF

این روش چاپی دارای نکات مثبت بسیاری است که میتوان از آن به عنوان مزایای این روش یاد کرد. از جمله این نکات مثبت میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • عدم محدودیت در رنگ پارچه
  • عدم محدودیت در جنس پارچه
  • فرآیند چاپ سریع
  • قابلیت اجرای تیراژ کم
  • انتقال طرح با جزئیات بالا

معایب

اگر بخواهیم از معایب این روش چاپی یاد کنیم باید به موارد زیر اشاره کرد.

  • ایجاد ترک های جزئی در طولانی مدت
  • کاهش رفته رفته رنگ چاپ
  • فرآیندهای پیش از چاپ

چاپ اسکرین

از میان روش های چاپ پارچه مختلف شاید روش چاپ اسکرین از آشنا ترین روش ها باشد. قطعا همه ما برای یک بار هم که شده نام سیلک اسکرین را شنیده ایم. در فرآیند چاپ پارچه در این روش از یک توری استفاده میشود.

فرآیند چاپ پارچه به روش سیلک اسکرین به نحوی است که از یک توری با منافذ ظریف را بر روی یک قاب تنظیم میکنند. در این روش چاپ یک ماده به نام لاک نقش بسیر موثری دارد. چرا که در طراحی از لاک برای بخش هایی استفاده میشود که قرار نیست هیچ طرحی در آن نواحی ایجاد شود. دلیل این امر به این خاطر است که فرآیند انتقال رنگ توسط کاردک های مخصوص انجام میشود و ایجاد تمایز بین بخش های مختلف طرح تنها از طریق همین لاک های مخصوص امکان پذیر میباشد.

چاپ سیلک اسکرین جزء روش های چاپ پارچه است که از دیرباز در زمینه چاپ پارچه مورد استفاده قرار میگرفت. اما اگر بخواهیم این روش را معرفی کنیم باید بگوییم وسعت آن به نحوی است که به خودی خود دارای انواع مختلف میباشد. از انواع مختلف چاپ سیلک اسکرین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چاپ سیلک اسکرین فلت بد
  • چاپ سیلک اختاپوسی

این دو روش چاپ به صورت کلی فرآیند یکسانی را انجام میدهند. اما معمولا چاپ سیلک اسکرین فلت بد برای چاپ پارچه در تیراژ کم مورد استفاده قرار میگیرد و تماما به واسطه نیروی انسانی قابلیت اجرایی دارد. اما طبیعتا استفاده از این روش در تیراژ های بالا منطقی نمیباشد. به همین ترتیب روش چاپ سیلک اسکرین اختاپوسی روی کار آمد. از لحاط مکانیزم باید بگوییم دقیقا مشابه با فلت بد میباشد اما باتوجه به آن که این چاپ توسط دستگاه های مختلف انجام میشود اغلب استفاده تجاری دارد.

مزایا و معایب

چاپ سیلک سکرین همانند سایر روش های چاپ پارچه که تاکنون معرفی شد دارای مزایا و معایب منحصر به فردی میباشد که در این قسمت به صورت کلی به برخی از این موارد میپردازیم.

مزایا

این روش چاپ پارچه که از دیرباز در جوامع چاپی مورد استفاده قرار میگیرد دارای مزایایی است که باعث انتخاب آن میشود. در این بخش قصد داریم به برخی از مهم ترین مزایای این روش اطلاعاتی ارائه دهیم.

  • قابلیت استفاده در طرح های ظریف
  • قابلیت استفاده در انواع جنس های مختلف پارچه
  • چاپی مقرون به صرفه
  • تنوع رنگ بالا

البته اگر بخواهیم به مزایای این روش چاپی بپردازیم باید یک متن بلند بالا تهیه کنیم که از حوصله این بلاگ خارج است. در این بخش تنها به برخی از مهم ترین موارد و ویژگی های مثبت این روش چاپی اشاره شده است.

معایب

چاپ سیلک اسکرین علاوه بر مزایایی که باعث شده است آن را به یک چاپ بی نظیر و فوق العاده تبدیل نماید دارای معایبی است که میتوان از آن به عنوان ویزگی های منفی یاد کرد. در این بخش به برخی از آنها اشاره شده است.

  • دارای استانداردهای چاپی منحصر به فرد
  • فرآیند چاپ طولانی

این دو مورد نیز از مهم ترین معایب این روش چاپی میباشد.

چاپ شابلون استنسیل

چاپ استنسیل از ساده ترین روش های چاپ پارچه موجوددر دنیای چاپ است. اگر بخواهیم ساز و کار این روش را معرفی نماییم باید بگوییم تنها کافی است شابلون های دوران کودکی را در ذهن تجسم نمایید. چاپ استنسیل دقیقا فرآیند اجرایی مشابه شابلون دارد. در واقع شابلون های استفاده شده در این روش از جنس هایی همچون پلاستیک، فلزو چوب میباشد.

مزایای چاپ استنسیل

اگر بخواهیم به مزایای اصلی چاپ استنسیل اشاره کنیم باید از موارد زیر یاد کنیم.

  • قابلیت اجرا برای تیراژ های محدود
  • فرآیند ساده چاپی

این دو مورد از اصلی ترین مزایای این روش چاپ پارچه میباشد که با در نظر گرفتن آن میتوان بهترین و مناسب ترین چاپ را یافت.

معایب

طبیعتا چاپ استنسیل به عنوان ساده ترین روش های چاپ پارچه دارای معایبی نیز میباشد. در این بخش به این موارد اشاره شده است.

  • عدم اجرایی برای تیراژهای زیاد
  • عدم ثبات کیفیت چاپ
  • ساخت شابلون
  • فرآیند چاپ ساده در عین حال زمانبر

این موارد از مهم ترین معایبی است که میتوان از آن به عنوان نکات منفی چاپ پارچه به روش استنسیل اشاره کرد.

چاپ روتاری ( غلتکی )

نوبت رسید به یکی از مناسب ترین و بهترین روش های چاپ پارچه که متدی مناسب برای چاپ پارچه در تیراژ بالا میباشد. اگر بخواهیم سازوکار این روش را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم روش روتاری یا به عبارت دیگر چاپ غلتکی نوعی از چاپ پارچه است که در فرآیند چاپ، پارچه از زیر غلتک های مختلف که هر یک یک طرح و رنگ مشخصی را انتقال میدهد میگذرد. همین غلتک ها هستند که باعث انتقال طرح به سطح پارچه میشود. همانطور که گفته شد این روش مناسب ترین نوع برای چاپ پارچه در تیراژهای بالا میباشد.

مزایا و معایب

از جمله مزایای این نوع چاپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چاپ با سرعت بالا
  • قابلیت اجرا بر روی جنس های مختلف پارچه
  • چاپی با کیفیت بالا
  • چاپی مقرون به صرفه
  • قابلیت نفوذ رنگ به تار و پود پارچه
  • ثبات رنگ

این موارد از جمله مزایای اصلی چاپ پارچه به روش روتاری یکی از انواع روش های چاپ پارچه میباشد. قطعا این روش چاپی با تمامی مزایایی که دارد دارای معایب منحصر به فردی نیز میباشد. از جمله مزایای این نوع چاپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم قابلیت ایجاد نمونه چاپی
  • مدت زمان طولانی چاپ

این موارد از جمله مهم ترین معایب این روش میباشد.

چاپ مستقیم راکتیو

اگر بخواهیم روش های چاپ پارچه را از جدیدترین نوع آنمعرفی نماییم لازم است به عنوان اولین مورد از چاپ راکتیو یاد کنیم. در واقع این نوع چاپ به تازگی پا در عرصه چاپ پارچه نهاده است. علی رغم نوین بودن این روش دارای مشخصه هایی است که باعث کارآیی بالای آن شده است.

سازوکار این روش چاپی مشایه یا روش چاپ دیجیتال است. اما تفاوت آن استفاده از رنگ راکتیو یا به عبارت دیگر رنگ های واکنشی یا واکنش پذیر میباشد.

مزایا و معایب

از جمله مزایای اصلی این روش چاپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طرح هایی با شفافیت بالا
  • رنگ های چاپی شارپ و زنده
  • مناسب برای انواع پارچه
  • دوام بالای چاپ به جهت رخ دادن واکنش میان رنگ و پارچه

البته در کنار تمامی این مزایا این روش دارای معایبی نیز میباشد.از جمله معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استفاده در تیراژ بالا
  • اپراتور متخصص

این دو مورد از اصلی ترین معایب این روش چاپی میباشد.

در این مقاله قصد داشتیم شما را با انواع روش های چاپ پارچه موجوددر بازار به همراه معایب و مزایای آن آشنا نماییم. در واقع شما با آگاهی کامل از مزایا و معایب این روش ها میتوانید انتخابی هدفمند در زمینه چاپ پارچه داشته باشید. در صورتی که پس از مطالعه این مقاله هنوز هم نسبت به انتخاب روش چاپ مناسب برای پارچه را نیافتید میتوانید با کارشناسان هلیا چاپ تماس حاصل فرمایید تا از مشاوره رایگان ما بهرمند گردید.

منبع : بلاگ هلیا چاپ

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *